Intrebari frecvente ascensoare si lifturi. Iar daca aveti si alte intrebari, nu ezitati sa ne contactati. Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru orice lamurire suplimentara legata de lifturi sau ascensoare. De asemenea, puteti sa ne contactati pentru orice alte nelamuriri legate de platforme auto sau de orice fel.
In ce loc este indicat sa se instaleze un ASCENSOR cu actionar HIDRAULICA, necesar transportului pe verticala al persoanelor sau marfurilor ?
ASCENSOARELE cu actionare HIDRAULICA sunt indicate pentru a fi instalate in cladirii cu regim scazut de inaltime (de la P+1 pana la max. P+7) si cu trafic relativ scazut, mai ales intre nivelele intermediare.
In ce loc este indicat sa se instaleze un ASCENSOR cu actionare ELECTRICA, necesar transportului pe verticala al persoanelor sau marfurilor ?
ASCENSOARELE cu actionare ELECTRICA sunt indicate pentru a fi instalate in cladirii cu regim mediu si mare de inaltime (mai mare de P+7) si cu trafic de persoane ridicat.
Care sunt posibilitatile de a se creea acces intr-o cladire pentru persoanele cu disabilitati locomotorii acolo unde nu este posibila amplasarea unei rampe de acces inclinate ?
Exista doua variante de platforme ridicatoare pentru persoane cu disabilitati locomotorii:
Daca intr-o cladire se doreste instalarea unui LIFT cu costuri minime, ce ati sugera?
Un LIFT HIDRAULIC de capacitate mica ( 2, 3 persoane), tip LEVEL, cu viteza redusa si comanda simpla.
Se poate instala un ASCENSOR intr-o cladire ce nu permite executia spatiului de siguranta inferior (fundatura)?
Exista acum varianta de ASCENSOR cu spatiu de siguranta inferior (fundatura) redus de pana la 100 mm adancime.
Ce solutie indicati pentru transportul alimentelor intre bucatarie si spatiul de servire, in cazul unui restaurant sau cantina?
Solutia ideala este instalarea unui ASCENSOR tip MONTCHARGE (MICROLIFT), usor de amplasat si utilizat pentru orice astfel de destinatie.
Care este cea mai buna solutie pentru transportul pe verticala al marfurilor intr-un depozit?
Solutia cea mai buna atat din punct de vedere tehnic cat si al costurilor, este o PLATFORMA HIDRAULICA cu comanda exterioara pentru materiale (PLATFORMA COMPACT) pentru sarcini mai mari (500 - 1500 Kg.), sau un ASCENSOR tip MONTCHARGE de pana la 300 Kg. sarcina nominala.
Se poate instala un LIFT intr-o cladire existenta ce nu a fost prevazut initial cu LIFT?
Exista varianta unui LIFT CU STRUCTURA METALICA PORTANTA (EASYLIFE), ce poate fi instalat atat la interiorul cat si in exteriorul cladirii functie de posibilitatile de amplasare.
Care sunt normativele si standardele in vigoare pentru instalarea si punerea in functiune a unui ASCENSOR intr-o cladire nou construita?
Directiva liftului 95/16/CE preluata in Romania prin HG.439/2003,
STANDARDUL EN 81.2 - pentru ASCENSOARE HIDRAULICE
STANDARDUL EN 81.1 - pentru ASCENSOARE ELECTRICE.
Care sunt posibilitatile pentru accesul autovehiculelor intr-un spatiu de parcare aflat la subsolul unei cladirii unde nu este posibila realizarea unei rampe de acces?
Cladirea poate fi echipata cu LIFT AUTO adica un ascensor de capacitate mare , 2000-3500 Kg. sarcina nominala cu usi de acces automate si actionare prin telecomanda de la distanta, sau PLATFORMA HIDRAULICA cu usi tip rulou si actionare de la distanta prin telecomanda.